Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 
Friends of the Earth Middle East

 
Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε της Πόλης του Αμβούργου,
Αγαπητή κυρία Γερουσιαστή Αστικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Πόλης του Αμβούργου,
Αγαπητέ κύριε Lüderman,
Αγαπητέ Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ωνάση,
Αγαπητοί εκπρόσωποι της βραβευόμενης οργάνωσης FoEME,
Αγαπητοί προσκεκλημένοι,

Θα ήθελα να συγχαρώ την οργάνωση Friends of the Earth Middle East (FoEME) που σήμερα βραβεύεται για τη συμβολή της στην προστασία του περιβάλλοντος και στην εμβάθυνση της ειρηνικής συνύπαρξης στη Μέση Ανατολή. Συγχαίρω, επίσης, το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης και την Πόλη του Αμβούργου για την πρωτοβουλία τους να θεσπίσουν το Διεθνές βραβείο Αριστοτέλη Ωνάση για την Προστασία του Περιβάλλοντος που απονέμεται για πρώτη φορά.

Στην εποχή της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που γνώρισε ο κόσμος από το κραχ του 1929, είναι πολύ σημαντικό να ενισχύονται οικονομικά και ηθικά οργανώσεις που προωθούν την κουλτούρα της ειρήνης, βάζοντας ακόμη και αντίπαλα μέρη να εργαστούν για ένα υψηλότερο ιδανικό : την προστασία του οικοσυστήματος.

Υπό αυτό το πρίσμα, η συνεργασία του Ιδρύματος Ωνάση και της Πόλης του Αμβούργου για να θεσμοθετήσουν δράσεις που εμβαθύνουν την περιβαλλοντική συνείδηση έχει μια ξεχωριστή δυναμική διεθνούς εμβέλειας. Το αποδεικνύει, άλλωστε, η επιλογή τους να βραβεύσουν την οργάνωση FoEME που πέτυχε την συναδέλφωση Ισραηλινών, Παλαιστινίων και Ιορδανών για την αναζήτηση λύσεων σε κοινά προβλήματα ύδατος.

Αγαπητοί εκπρόσωποι της FoEME,

Εύχομαι το βραβείο αυτό να αποτελέσει σημαντικό κίνητρο για περαιτέρω επέκταση του τόσου σημαντικού έργου που επιτελείται σε μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές του πλανήτη.